Családok Átmeneti Otthona III.

dscf0303.jpg

Krízis Anya-gyermek Szállás

A zuglói panelház negyedik emeletén 14 férőhelyes Krízis Anya-gyermek Szállás működik.

A rászoruló anyák és gyermekeik számára két (három, ill. kétszobás) lakást tartunk fönn. Így a családok számára külön lakószobák állnak rendelkezésre, de közös a konyha és a fürdő használat.

Az intézménybe várandós anyát, illetve kórházból kikerült újszülöttet is tudunk fogadni.

A szállás öt napig tud lakhatást biztosítani a beköltöző családok számára, ami megfelelő együttműködés esetén újabb öt nappal hosszabbítható.

A Krízis Anya-gyermek Szállás legtipikusabb ügyfelei:

  • Hajléktalan, általában lakcím nélküli családok, akiket az ellátórendszer tart fönn. Mélyszegénységből, főleg vidékről érkező családok.
  • Lakhatási gondokkal küszködők (ideiglenes, vagy tartós anyagi nehézségekkel szenvedő családok ahol csak az egyik szülőnek van, vagy egyik szülőnek sincs állandó bejelentett munkája, és albérletről-albérletre vándorolnak.
  • Családi konfliktus, bántalmazás miatt bekerülő családok

Az itt tartózkodás ideje alatt családgondozóink az anyával intenzíven együttműködve azon dolgoznak, hogy a család részére elfogadható lakhatási lehetőségeket találjanak.

Mindehhez szoros kapcsolatot ápolunk az OKIT-tel (Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat), a fővárosi család- és gyermekjóléti központokkal, a családok átmeneti otthonaival, az anyaotthonokkal, egyéb civil segítő szervezetekkel és a gyermekvédelmi jelzőrendszer tagjaival.

Jelentkezés

A férőhelyek azonnal elfoglalhatók, előzetes interjú és várakozás nélkül. A megkeresés történhet személyesen, telefonon vagy az anya szociális munkásán, családgondozóján keresztül a nap 24 órájában.

Az ellátás díjtalan.

Letölthető dokumentumok

Szakmai beszámoló

Az intézmény vezetője Balla Edit, forduljon hozzá bizalommal! E-mail címe: balla.edit@bmszki.hu

 

Cím: XIV. Rákosszeg park 4-6.

Telefonszám: 06-1-422-04-04

Megközelíthető: A 74-es trolival Csáktornya park felé – leszállás a Sárrét parknál.

 

Nagyobb térképre váltás