Téli intézkedés: vörös riasztás

Holnaptól várhatóan extrém hideg napok következnek, éjszaka akár -10 fok alá is eshet a hőmérséklet. Ezért a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a 2017. január 6. és január 12. közötti időszakra hatályba léptette az un. "téli vörös riasztást".  (Az előrejelzések szerint – s reméljük, ez valóban így lesz –, egy hét múlva érdemi enyhülés várható.)

A vörös riasztás a szakmai munkát szabályozó eljárásrend szerint azt jelenti, hogy ha bármely intézményünkbe, szálláshelyünkre bárkit, aki – akár beengedési idő után is és minden egyéb feltétel nélkül – betér a hideg elől, vagy behozzák, bekísérik hozzánk, befogadjuk vagy ellenőrizhetően irányítjuk át megfelelőbb és egyben ténylegesen elérhető, fogadókész szálláshelyre.

Átmeneti szállásaink – évszaktól függetlenül – telt házzal üzemelnek. Éjjeli menedékhelyeink kihasználtsága is magas, de vannak még üres férőhelyek. Ha már ágyat nem tudunk biztosítani a hajléktalan embereknek, matracokon helyezzük el őket. Senkit nem küldünk vissza az utcára!

Ha segítségre szoruló fedél nélküli embert lát, hívja a Diszpécserszolgálatot a +36-1-338-41-86-es telefonszámon!

Intézményeinkről bővebben a http://www.bmszki.hu/hu/segitsegre-van-szuksege oldalon tájékozódhat.