Koronavírus információk

A BMSZKI több mint 2000 ember ember számára nyújt lakhatási lehetőséget. Átmeneti szállásainkon körülbelül 1500 férőhely áll a rászorulók rendelkezésére. A Családok Átmeneti Otthonában 27 család él. Éjjeli menedékhelyeinken 6-700 fő fordul meg éjszakánként. Nappali melegedőink szolgáltatásait is nagyjából ugyanennyien veszik igénybe napról napra. Kórházunkban krónikus belgyógyászatunk és ápolási osztályunk több mint 70 embert lát el. Munkásszállásaink telt házzal üzemelnek.

A járványhelyzetben a hozzánk segítségért forduló hajléktalan emberek száma érzékelhetően megnövekedett, eléri a napi 3000 főt. 

A hajléktalan emberek ellátása az alulfinanszírozott szociális ellátórendszerben óriási kihívást jelent, de partnereinkkel - köztük elsősorban a Fővárosi Önkormányzattal, mint fenntartónkkal - mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk a hozzánk forduló hajléktalan emberekre és kollégáinkra egyaránt. Ebben a civil szervezetek és a lakosság által nyújtott adományok olyan fontos segítséget jelentenek, ami nélkül kétséges, hogy boldogulnánk-e!