Koronavírus információk

A BMSZKI több mint 2000 ember ember számára nyújt lakhatási lehetőséget. Átmeneti szállásainkon körülbelül 1500 férőhely áll a rászorulók rendelkezésére. A Családok Átmeneti Otthonában 27 család él. Éjjeli menedékhelyeinken 6-700 fő fordul meg éjszakánként. Nappali melegedőink szolgáltatásait is nagyjából ugyanennyien veszik igénybe napról napra. Kórházunkban krónikus belgyógyászatunk és ápolási osztályunk több mint 70 embert lát el. Munkásszállásaink telt házzal üzemelnek.

A járványhelyzetben a hozzánk segítségért forduló hajléktalan emberek száma érzékelhetően megnövekedett, eléri a napi 3000 főt. 

A hajléktalan emberek ellátása az alulfinanszírozott szociális ellátórendszerben óriási kihívást jelent, de partnereinkkel - köztük elsősorban a Fővárosi Önkormányzattal, mint fenntartónkkal - mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk a hozzánk forduló hajléktalan emberekre és kollégáinkra egyaránt. Ebben a civil szervezetek és a lakosság által nyújtott adományok olyan fontos segítséget jelentenek, ami nélkül kétséges, hogy boldogulnánk-e!

2020. június 5-ig hatályos rendkívüli intézkedéseink

Célunk a BMSZKI szolgáltatásait igénybe vevő hajléktalan emberek és a BMSZKI munkavállalóinak egészsége megőrzése mellett szociális, gyermekjóléti és egészségügyi szolgáltatásaink lehető legmagasabb szintű biztosítása.

Fontos számunkra az is, hogy a rendkívüli helyzetben megjelenő igényekre és szükségletekre válaszolni tudjunk. Tapasztalataink szerint a hajléktalan emberek kiszolgáltatottsága a járványhelyzetben jelentősen megnövekedett.  Az idős, krónikus beteg ügyfeleink a fertőzésveszélynek fokozottan ki vannak téve, az aktív korúak közül sokan vesztették el munkájukat, és újonnan hajléktalanná váló emberek is jelentek meg az ellátórendszerben.

Konkrét intézkedéseinkkel a tovább gombra lépve ismerkedhet meg.

tovább >>

Így segíthet a hajléktalan embereknek

A koronavírus járvány okozta gazdasági és társadalmi krízis mindannyiunk életére kihat, de a hajléktalan embereket különösen súlyosan érinti. A BMSZKI dolgozóiként mindent megteszünk azért, hogy intézményeinkben biztonságos és élhető körülményeket teremtsünk azoknak, akik a társadalom gondoskodására szorulnak.

Minden segítség jól jön!

Hogyan tud segíteni? Kattintson a tovább gombra!

tovább >>

Információk a sajtó munkatársainak

Munkatársaink szívesen állnak a sajtó rendelkezésére. Amennyiben további információra van szüksége, kérjük e-mailben keressen minket a titkarsag@bmszki.hu e-mail címen.

 

tovább >>

Sok jó ember kis helyen – zsúfoltságenyhítő intézkedéseink 2020. április-május

„Sok jó ember, kis helyen is elfér” – mondják gyakran a hajléktalanszállók lakói is, bár a szobák közösségét nem a közmondásban megbújó szerénység, hanem a kényszer hozza össze. Az ismeretlen, véletlenszerűen egymás mellé sodort emberek hétköznapjaiban az együttélés könnyen válik nyomasztó összezártsággá, feszültségek forrásává, főleg ha évek hosszú éveken át kell elviselni. Az elmúlt hónapokban azonban a zsúfoltság nem csupán az otthontalan emberek életét megnehezítő, az intimitást teljesen kizáró, a folytonos másokhoz való alkalmazkodást megkövetelő nehézség volt, hanem veszélyes rizikófaktor is.

tovább >>