Üdvözöljük!

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet, állandóan változó, gyarapodó intézményeivel egyben az ország és a közép-európai régió egyik legnagyobb szociális szolgáltató szervezete. Az intézmény mérete azonban inkább szakmai kihívás, mintsem büszkeség tárgya számunkra. Honlapunk kísérlet arra, hogy bemutatkozzunk azoknak, akik munkánk, szolgáltatásaink iránt érdeklődnek. A honlapon több nagy méretű dokumentum is elérhető, melyek letöltése némi időt vesz igénybe. (De megéri!) A honlapot megpróbáljuk folyamatosan fejleszteni. A javaslatokat, dokumentumokat, közlendőket a következő címre várjuk: titkarsag@bmszki.hu

DOKUMENTUM FELHASZNÁLÁSA ESETÉN NE FELEJTSEN EL A FORRÁSRA HIVATKOZNI, A SZERZŐK A COPYRIGHT JOGOKAT FENNTARTJÁK MAGUKNAK.

Hírek

Beszámoló a 2023/24-es téli krízisidőszakról

Az utcán, közterületen élő hajléktalan emberek száma ugyan csökkenést mutatott az utóbbi években, közülük azonban egyre többen aggasztóan rossz mentális és fizikai állapotban vannak: súlyos szenvedélybetegséggel, pszichiátriai zavarokkal, demenciával küzdenek, önmaguk ellátására csak részben képesek. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) – a főváros legnagyobb hajléktan embereket segítő szervezete – kis létszámú, speciális szakmai programmal és házirenddel működő szolgáltatások kialakításával válaszolt szükségleteikre a 2023/24-es téli krízisidőszakban.

tovább >>

Amit itt csinálunk a rendelőben, járna minden nőnek - Nőnapi interjú Clease Piroskával

Clease Piroska a BMSZKI traumatudatos nőgyógyászati rendelőjének asszisztense. 13 éven keresztül kísért szüléseket dúlaként, bábatanoncként és független bábaként. Társalapító tagja a Másállapotot a Szülészetben! mozgalomnak. A rendelő megnyitásától kezdve tagja csapatunknak. A Richter Anna Díj pályázaton ő képviseli a rendelőnket. Nőiségről, nőket segítő munkájáról, az emberi kapcsolatok és az értő odafordulás erejéről beszélgettünk vele.

tovább >>

Alkotópályázat - eredményhirdetés

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) 2023-ban ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból alkotópályázatot hirdettünk gyerekek és fiatalok számára. A pályázaton keresztül szólítottuk meg a gyerekeket, fiatalokat és a velük foglalkozó felnőtteket: pedagógusokat és szülőket, szociális munkásokat, hogy gondolkodjanak, beszélgessenek az otthon fontosságáról és az otthontalanságról.

Az ország egész területéről beérkezett több mint 150 alkotás közül különböző szakterületek képviselőiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.

tovább >>

Újra lehet pályázni a Szobabérlők házába

Újra lehet pályázni a Szobabérlők házában lévő egy és két férőhelyes szobákra, öt éves időtartamra.
A pályázaton az a nagykorú, önmaga ellátására képes személy vehet részt, aki Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és akinek nincs másik ingatlanon tulajdonjoga vagy haszonélvezeti joga, nincs beköltözhető lakása vagy lakrésze (sem a vele együtt költözőnek), továbbá a megpályázott lakrész havi használati díjának háromszorosát meghaladó rendszeres, igazolható jövedelemmel rendelkezik.
Pályázatokat az erre szolgáló űrlap kitöltésével személyesen lehet benyújtani a pályázati kiírásban meghatározott időpontokban.

tovább >>

A BMSZKI téli ellátásai a 2023/24-es krízisidőszakban

Bár sokáig kényeztetett minket a meleg, napsütéses ősz, lassan, de biztosan beköszönt idén is a tél. A BMSZKI jó előre készült erre a télre is, hogy a lehető legjobban célzott szolgáltatásokkal tudjuk segíteni mindazokat, akik biztonságos otthon nélkül kénytelenek átvészelni ezeket a hónapokat.

Saját erőforrásaink felhasználásával és több szervezettel együttműködve az alábbi ellátásokat tudjuk biztosítani az utcán élő emberek számára.

tovább >>

Új magyar rekordot állítottunk fel az egyfolytában pingpongozásban!

Hajléktalan emberek és szociális munkások döntötték meg közösen az egyfolytában pingpongozás magyarországi rekordját. Az eddigi rekord 35 óra volt, az új rekord 40 óra!
Az eseményt a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) Kocsis utcai szállója rendezte, a BMSZKI 30 éves évfordulója kapcsán szervezett eseménysorozat részeként.
A rekord megdöntéséhez 66 ember járult hozzá, akik vagy játékosként, vagy - a szabályos játékra ügyelő “megfigyelőként” - voltak jelen.

tovább >>