Korona vírus

A BMSZKI intézményeiben közel 3000 hajléktalalan ember fordul meg naponta. Ellátásuk óriási kihívást jelent számunkra a rendkívüli járváyhelyzetben, de partnereinkkel - köztük elsősorban a Fővárosi Önkormányzattal, mint fenntartónkkal - mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk a hozzánk forduló hajléktalan emberekre és kollégáinkra egyaránt.

A tovább gombra kattinva megismerheti intézkedéseinket, és hogy hogyan segíthet Ön is a hajléktalan embereknek.

tovább >>

Üdvözöljük!

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet, állandóan változó, gyarapodó intézményeivel egyben az ország és a közép-európai régió egyik legnagyobb szociális szolgáltató szervezete. Az intézmény mérete azonban inkább szakmai kihívás, mintsem büszkeség tárgya számunkra. Honlapunk kísérlet arra, hogy bemutatkozzunk azoknak, akik munkánk, szolgáltatásaink iránt érdeklődnek. A honlapon több nagy méretű dokumentum is elérhető, melyek letöltése némi időt vesz igénybe. (De megéri!) A honlapot megpróbáljuk folyamatosan fejleszteni. A javaslatokat, dokumentumokat, közlendőket a következő címre várjuk: titkarsag@bmszki.hu

DOKUMENTUM FELHASZNÁLÁSA ESETÉN NE FELEJTSEN EL A FORRÁSRA HIVATKOZNI, A SZERZŐK A COPYRIGHT JOGOKAT FENNTARTJÁK MAGUKNAK.

Hírek

Sok jó ember kis helyen is... – Zsúfoltságenyhítő intézkedéseink

„Sok jó ember, kis helyen is elfér” – mondják gyakran a hajléktalanszállók lakói is, bár a szobák közösségét nem a közmondásban megbújó szerénység, hanem a kényszer hozza össze. Az ismeretlen, véletlenszerűen egymás mellé sodort emberek hétköznapjaiban az együttélés könnyen válik nyomasztó összezártsággá, feszültségek forrásává, főleg ha évek hosszú éveken át kell elviselni. Az elmúlt hónapokban azonban a zsúfoltság nem csupán az otthontalan emberek életét megnehezítő, az intimitást teljesen kizáró, a folytonos másokhoz való alkalmazkodást megkövetelő nehézség volt, hanem veszélyes rizikófaktor is.

tovább >>

Látni és láttatni: közösségépítés, ügyfél bevonás és részvétel

Nagy örömünkre a Tempus Közalapítványhoz benyújtott „Látni és láttatni: nemzetközi tapasztalatok a közösségépítés, ügyfél bevonás és részvétel terén" című pályázatunk támogatást nyert. A program keretében 4 intézményünk munkatársai és hajléktalan ügyfelei utazhatnak nemzetközi tanulmányútra, hogy tapasztalataikkal gazdagítsák a BMSZKI-ban folyó szakmai munkát.
A fogadószervezetek lengyel, cseh, finn és szlovén partnereink, akik nemzetközileg elismert szakértők a közösségépítés, az ügyfél részvétel erősítése és a sorstárssegítés tekintetében.

tovább >>

Hatásosnak bizonyultak a járványügyi intézkedéseink

A nemzetközi tapasztalatok szerint, amiket sajnos a magyarországi események is alátámasztanak, a COVID-19 koronavírus a bentlakásos szociális intézményekben nagyon könnyen terjed, és az ott élőkre – életkoruk, egészségi állapotuk miatt – különösen veszélyes.
Örömmel osztjuk meg olvasóinkkal, hogy az új típusú koronavírus eddig még egy munkatársunkat sem fertőzte meg. Ügyfeleink közül néhányan elkapták a fertőzést, de szerencsére súlyos megbetegedés nem történt. Járványügyi intézkedéseink fegyelmezett betartása azt eredményezte, hogy valamennyi eset időben izolálásra került, és egy intézményünkben sem alakult ki csoportos fertőzöttség.

tovább >>

Éljenek a csajok!

Az, hogy a nőnap március 8-án volt egy dolog. Mi március 18-ig gyűjtünk hajléktalan nőknek a Budapest Bike Maffiával közösen! Az adománypontokat és a listát megtalálod az esemény oldalán, itt:

tovább >>

HAJLÉKTALAN-NŐK-(HÉTKÖZ)NAPJA

Meghívó sajtótájékoztatóval egybekötött közös játékra – 2019. 03.08. 10.00 óra

tovább >>