Találkozások - történetek hajléktalan emberekről

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból „Találkozások - történetek hajléktalan emberekről” címmel pályázatot hirdetünk. Olyan rövid (fél-másféloldalas) személyes történeteket várunk, amelyek hajléktalan emberekről szólnak – találkozásokról, együttérzésről, szolidaritásról, segítésről, kapcsolatokról, közös útról, arról, hogy egy társadalom, egy közösség tagjai vagyunk. 

Pályázhatnak lakásban élő és hajléktalan élethelyzetű emberek, nők és férfiak, kicsik és nagyok, szemüvegesek és élesen látók… – tehát bárki!

A pályamű lehet vers, próza, rövid elbeszélés, karcolat, töredék, etűd, utópia – vagy bármilyen a pályázónak tetsző irodalmi műfaj. 

Elvárt terjedelem: fél-másfél gépelt oldal

A beérkező történetek közül különböző szakterületek képviselőiből és hajléktalan emberekből álló zsűri választja ki a legjobbakat, amelyek díjazásban részesülnek.

1. helyezett: 50 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

2. helyezett: 40 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

3. helyezett: 30 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

A pályaműveket a palyazat@bmszki.hu címre várjuk 2023. július 30., 24.00 óráig

A tárgyban tüntessék fel a felhívás címét: Találkozások – történetek hajléktalan emberekről

Eredményhirdetés: augusztus vége

Kizárólag olyan műveket várunk, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A BMSZKI a személyiségi jogok védelme érdekében csak olyan pályaműveket fogad be, amelyben az érintett személyek nevét megváltoztatták és más adatokból sem lehet a személyazonosságukra következtetni. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke és hogy a pályázati kiírásban feltüntetett elvárásoknak maradéktalanul megfelel.

A BMSZKI fenntartja a jogot, hogy amennyiben nem érkezik megfelelő számú vagy minőségű pályázati anyag, a szakmai zsűri ne hirdessen eredményt, illetve megosztott helyezést ítéljen meg. A pályázók a beküldéssel beleegyeznek abba, hogy a BMSZKI a beérkezett pályaműveket a szerző feltüntetésével saját kommunikációs felületein felhasználja.