HAJLÉKTALAN-NŐK-(HÉTKÖZ)NAPJA

Meghívó sajtótájékoztatóval egybekötött közös játékra – 2019. 03.08. 10.00 óra

Szeretettel meghívjuk Önt a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (www.bmszki.hu) női programjának soron következő eseményére, egy közös játékkal egybekötött sajtótájékoztatóra.

A résztvevő sajtómunkatársak egy társasjátékon keresztül tapasztalhatják meg, milyen döntéseket kell egy hajléktalan nőnek meghoznia a hétköznapok során. Sajtótájékoztatónkon bemutatjuk a hajléktalan nők helyzetét, és a női programjainkat is.

A társasjátékról itt olvashat bővebben: https://www.bmszki.hu/hu/elso-lepes/jatek Erre az alkalomra speciális női problémákat érintő helyzetekkel és hajléktalan nők élettörténetének vázlatos bemutatásával is készülünk.

Dátum: 2019.03.08. – 10.00 óra

10:00-10:15 Sajtótájékoztató – adatok a hajléktalan nőkről, a BMSZKI női programjainak ismertetése

            10:15-11:45 Útkereső társasjáték – a hajléktalan nők mindennapjainak megismerése

Helyszín: BMSZKI, 1134 Budapest, Dózsa György út 152.

Kérjük részvételi szándékát jelezze számunkra a  modszertan@bmszki.hu e-mail címen!

Az eseménnyel és a programmal kapcsolatban információ kérhető a fenti email címen, továbbá telefonon Fehér Borókánál vagy Tatár Babettnél a 061 2389527 telefonszámon. 

Megtisztelő részvételére feltétlenül számítunk!

Ha Ön nem tud részt venni, de van olyan munkatársa, akit érdekelhet az esemény, kérem továbbítsa neki a levelünket! Köszönjük!

Üdvözlettel:                           

Fehér Boróka

Ha hajléktalan emberekre gondolunk, általában középkorú szakállas férfiak jutnak eszünkbe – pedig legalább minden negyedik hajléktalan élethelyzetben lévő ember nő! Talán kevésbé szembetűnő, hogy a hajléktalan emberek között nők is élnek, mert a férfiaknál kevesebben éjszakáznak közülük közterületen és többen hajléktalanszállókon. A hajléktalanszállókon lakókról pedig nem rí le, hogy nem lakásból indulnak dolgozni reggelente…

játék

BMSZKI szolgáltatásait igénybe vevő emberek kb. egyharmada nő. A hajléktalan nők legsérülékenyebb csoportját az éjjeli menedékhelyen éjszakázók alkotják. Ami legtöbbünk számára adott – az otthon nyugalma, biztonsága –, az a számukra csak álom. Sokszor még az olyan hétköznapi dolgok is, mint egy hajfestés, egy manikűr vagy akár csak néhány perc magány a forró zuhany alatt.

Ezekből a vágyakból, álmokból kíván megvalósítani néhányat a Csajok Csajokkal program, melynek keretében szerda délutánonként az Origóc nappali melegedőben női napot tartunk. A jól megszokott szolgáltatásokat, a speciális, pályázati forrásból és adományokból finanszírozott ellátásokat, valamint az önkéntes segítők támogatását ilyenkor csak nők vehetik igénybe.