Téli-vörös riasztás

Az előrejelzések szerint a hétvégén és a jövő hét első felében extrém hideg napok (éjszaka -10-14, napközben -4-5 fok) következnek!
Ezért a 2018. február 24 és március 2 közötti időszakra hatályba helyezzük a  "téli-vörös riasztást" a BMSZKI intézményeiben. 

A vörös riasztás a szakmai munkát szabályozó eljárásrend és törvényi szabályozás szerint azt jelenti, hogy ha bármely intézményünkbe, szálláshelyünkre bárki betér a hideg elől, vagy behozzák, bekísérik hozzánk, befogadjuk vagy ellenőrizhetően irányítjuk át megfelelőbb és egyben ténylegesen elérhető, fogadókész szálláshelyre - akár beengedési idő után is és minden egyéb feltétel nélkül.

Átmeneti szállásaink – évszaktól függetlenül – telt házzal üzemelnek. Éjjeli menedékhelyeinken vannak még üres férőhelyek. Ha már ágyat nem tudunk biztosítani a hajléktalan embereknek, matracokon helyezzük el őket. Senkit nem küldünk vissza az utcára!

Intézményeink címét megtalálja honlapunkon: http://www.bmszki.hu/hu/segitsegre-van-szuksege

 

Ha segítségre szoruló fedél nélküli embert lát, továbbra is azt kérjük, hívja a Diszpécserszolgálatot a +36-1-338-41-86-os telefonszámon. Ha a fedél nélküli ember eszméletlen, nem vonható kontaktusba vagy szemlátomást azonnali orvosi ellátást igényel, a 112-es segélyhívószámon jelezze!