Hazai és osztrák lakhatási programok

2021. május 25-én és 27-én szakmai webináriumot rendeztünk az Utcáról lakásba! Egyesület és a bécsi Neunerhaus civil szervezet közreműködésével. A kétnapos esemény első alkalmán intézményünk lakhatási programjai, a VEKOP-Elsőként Lakhatást program és a Kőbányai út 22. szám alatt működő bérlakásprogramunkat mutatta be a két szakmai vezető. A délutáni részben az ULE tartott előadást hajléktalan ügyfeleik számára nyújtott lakhatási szolgáltatásokról, és a fővárosi szociális lakásügynökségről is szó esett.

Az esemény második napján a bécsi székhelyű Neunerhaus szervezet munkatársai mutatták be szervezetük működését és hajléktalan, valamint rászoruló, jellemzően egészségügyi biztosítással nem rendelkező emberek számára nyújtott széleskörű szolgáltatásaikat. Izgalmas előadást hallhattunk az osztrák bérlakásszektorról és a Bécsben működő lakásügynökségekről is. A szervezet emellett sorstárs segítők felkészítésével összefüggő gyakorlatát is bemutatta.

A kétnapos webináriumra közel 50 résztvevő regisztrált: a fővárosban és vidéken működő, önkormányzati, egyházi és civil szervezetek munkatársai is részt vettek online előadásainkon. A következőkben a webináriumról készített összefoglalók olvashatók. A jegyzeteket Tóth Mercédesz és Rádi Szilvia készítette.

Hajléktalan emberek Magyarországon, a BMSZKI bemutatása

"No Slum", a Kőbányai út 22. szám alatti bérlakásprogram - előadás jegyzet

"No Slum", a Kőbányai út 22. szám alatti bérlakásprogram - előadás vázlat (ppt)

Elsőként Lakhatás – utcáról bérlakásba a Fővárosban, VEKOP 7.1.5.– 16 – 00003 program bemutatása - előadás jegyzet

Elsőként Lakhatás – utcáról bérlakásba a Fővárosban, VEKOP 7.1.5.– 16 – 00003 program bemutatása - előadás vázlat (ppt) 

A bécsi Neunerhaus programjai - előadás jegyzet