Téli intézkedések: legmagasabb fokú készültség fenntartása

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei meghosszabbította az un. "téli vörös riasztást" a 2017. január 12. és január 19. közötti időszakra.

Bár a BMSZKI legtöbb szállásnyújtó intézménye „megtelt”, éjszaka az utcára vissza senkit nem küldünk, vagy matracon biztosítunk fekvőhelyet vagy átirányítjuk, átszállítjuk a fedél nélküli embereket fogadókész intézménybe. A három nagy „fapadunkon” vannak még üres férőhelyek: az Előd Éjjeli Menedékhely (X. kerület, Előd u. 9.) és a Könyves Éjjeli Menedékhely (X. kerület, Könyves Kálmán krt. 84.) férfiakat, a Dózsa Éjjeli Menedékhely (XIII. kerület, Dózsa György út 152.) nőket tud fogadni.

Melegedőink közül hétvégén a Könyves tart nyitva, meleg teával várja az ügyfeleket.

Ezen kívül a BMSZKI intézményei nyitvatartási időben melegedési lehetőséget biztosítanak nappal is, és ha szükséges, éjszaka is az arra rászoruló embereknek, és segítséget szálláshely keresésben. Kollégáink – ahogy az év többi napján is – mindent megtesznek azért, hogy a hozzánk betérő hajléktalan emberek szakértő segítségben részesüljenek.

Intézményeink címét megtalálja honlapunkon: http://www.bmszki.hu/hu/segitsegre-van-szuksege

A lakosságnak és a civil szervezeteknek ez úton is köszönjük azt a figyelmet, segítségét, támogatását, amit az elmúlt napokban tapasztalhattak a hajléktalan emberek!

Ha segítségre szoruló fedél nélküli embert lát, továbbra is azt kérjük, hívja a Diszpécserszolgálatot a +36-1-338-41-86-os telefonszámon. A sok hívás miatt a vonal leterhelt, sokszor foglalt, kérjük a kapcsolásig szíves türelemét! Ha a fedél nélküli ember eszméletlen, nem vonható kontaktusba vagy szemlátomást azonnali orvosi ellátást igényel, a 112-es segélyhívószámon jelezze!