Dózsa Éjjeli Menedékhely

A Dózsa menedékhely a 18. életévüket betöltött magyar állampolgárságú nőknek nyújt szállást három részlegben, részlegenként, változó nyitva tartással. 

Szolgáltatásaink közé tartozik a maximum 20 ágyas szobákban történő elhelyezés, tisztálkodási, főzési, mosási, alapvető felszerelés biztosítása. Intézményünk férőhelye 161 fő, a téli időszakban 78 férőhellyel bővül ellátásunk.

Főbb szolgáltatásaink:

  • szociális ügyintézés, mentálhiginiés tevékenység,
  • kulturális és közösségi programjaink működtetése (múzeumlátogatások,  kirándulások),
  • csoportfoglalkozásaink  megvalósítása (beilleszkedést elősegítő csoportfoglalkozás, életmódcsoport, lakhatásra való felkészítő csoportfoglalkozás),
  • házikönyvtár,
  • lakhatási támogatás biztosítása, pályázati finanszírozással (együttműködés és a szállás team javaslata esetén),
  • személyes tárgyak tárolásához zárható szekrény biztosítása (csomagmegőrző szekrény),
  • értékmegőrző szekrény (egy éjszakára),
  • mosási, főzési, ételmelegítésre, tisztálkodásra szolgáló eszközök biztosítása.
Menhelyünk   többlépcsős,  elhelyezésre szolgáló szolgáltatásokra épül.A legalsó befogadó egységünk a Krízis éjjeli menhely (húszágyas elhelyezéssel), ezt követi a 24 órás speciális menhely (tízágyas elhelyezéssel) és végül a BMSZKI átmeneti szállására várakozók  részlege (egyágyas elhelyezéssel) szolgáltatás nyújtásával zárul be.

Jelentkezés, bekerülés szállásunkra

Az éjjeli menhelyünkön legelőször megjelenő ügyfeleinket a Krízis női menhely részlegünkön helyezzük el, ezért ez az ellátás első befogadó részlegként működik, a megjelenést követően team döntés alapján lehet a Dózsa speciális (24 órás) női menhelyre bekerülni, kivéve az Dózsa éjjeli menhelyén megjelenő várandós és mozgásában korlátozott ügyfeleket, mert ők a rendelkezésre álló szabad férőhelyek esetén azonnal a Dózsa speciális éjjeli menhelyre kerülnek.

Átmeneti szállásra várakozó koedukált részlegünkön a Felvételt Előkészítő Team által (Továbbiakban FET) regisztrált és elfogadott kérelemmel rendelkező ügyfelek számára biztosít elhelyezést.

Alapinformációk a menedékhelyünkön működő részlegeinkről:

Részleg

nyitvatartási időtartam

férőhely, kondíciók

specialitás

Krízis éjjeli menedékhely - legalsó lépcső a Dózsa menedékhely működésén belül 16.00 - 08.00 Női éjjeli menhelyes elhelyezéssel. Jelenleg 95 nő elhelyezésére van lehetőség, a szobák maximum 20 ágyasak, elhelyezés 6 szobában történik. A Dózsa éjjeli menhelyen belül első befogadó részlegként működik, ide kerülnek a menhelyen belül legelőször megjelenő személyek, valamint azok az ügyfelek, akik a Dózsa 24 órás speciális menhely és a Dózsa várakozó férőhelyeken laknak és nem teljesítik a kötelező együttműködés (házirend, előtakarékosság) elemeit.
Dózsa Speciális, 24 órás menhely - II. lépcső a Dózsa menedékhely működésén belül. 8.00 - 08.00 Női menedékhely. Jelenleg 40 női ügyfél elhelyezésére van lehetőség, Az elhelyezés 5 szobában történik. A szobák maximum 10 ágyasak. A Dózsa speciális, 24 órás éjjeli menedékhelyre való bekerülés team - döntés alapján történik, rendelkezésre álló szabad férőhely esetén vezetői engedéllyel.E részlegen a Krízis menhelyünkről érkező hajléktalan előélet nélküli, várandós, fiatal, 50 év feletti nyugdíj előtt álló, és az aktívan dolgozó ügyfeleket helyezzük el.

Átmeneti szállásra várakozó(k) részlege - III. lépcső a Dózsa menedékhely működésén belül.

8.00 - 08.00 26 férőhely (női és férfi férőhely) A szobák 1 ágyasak.

Az átmeneti szállásokra jelentkező (BMSZKI FET) várólistán lévőket helyezzük el addig, amíg a kérelmezett átmeneti szálláson meg nem üresedik az adott férőhely.

Az 1 ágyas várakozó férőhelyeken az együttműködés kötelező része a FET várólista háromhetenkénti erősítése, a megállapított előtakarékosság teljesítése (5000 Ft/hó) és a házirend betartása..

Az intézmény vezetője: Köves Ferenc

E-mail címe: koves.ferenc@bmszki.hu

Letölthető dokumentumok

Házirend

Szakmai program

2015. évi szakmai beszámoló

 

 

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 152.

Megközelíthető: Metróval a Dózsa György úti metrómegállótól 3 perc gyalog, vagy 75-ös, 79-es trolival

Tel: 06-1-238-9553, 06-1-238-9538, 06-1-238-9536

Fax: 06-1-238-9502