Dózsa Éjjeli Menedékhely

A Dózsa Éjjeli Menedékhely a 18. életévüket betöltött magyar állampolgárságú nőknek biztosít szálláslehetőséget három részlegen – részlegenként változó nyitvatartással és feltételekkel. 

Összesen 161 ágyon fogadja az intézmény a rászorulókat.

Főbb szolgáltatások:

  • tisztálkodási és mosási lehetőség,
  • szociális ügyintézés, mentálhigiénés segítségnyújtás,
  • kulturális és közösségi programok szervezése (pl. múzeumlátogatások,  kirándulások),
  • csoportfoglalkozások megvalósítása (beilleszkedést elősegítő csoportfoglalkozás, életmódcsoport, lakhatásra való felkészítő csoportfoglalkozás),
  • házi könyvtár,
  • személyes tárgyak tárolásához zárható szekrény biztosítása (csomagmegőrző szekrény),
  • értékmegőrző szekrény (egy éjszakára),
  • mosási, főzési, ételmelegítésre, tisztálkodásra szolgáló eszközök biztosítása.

A menedékhely többlépcsős elhelyezést nyújt. Az alapvető szolgáltatási egység a krízis részleg (húszágyas, hálótermi elhelyezéssel), ezt követi a speciális menedékhely (6-10 ágyas elhelyezéssel), és végül az átmeneti szállására várakozók szintje (egyágyas elhelyezéssel).

Az éjjeli menedékhelyen újonnan megjelenő hajléktalan nők a speciális részlegen, befogadó szobában kapnak szálláshelyet, ezért ez az ellátás első befogadó részlegként is működik. Majd 10 nap elteltével a szakmai team döntése alapján vagy a speciális részlegen, vagy pedig a krízis részlegen tartózkodhatnak. Kivételt jelentenek a várandós és mozgáskorlátozott ügyfelek, mert ők rendelkezésre álló szabad férőhelyek esetén azonnal a speciális részlegre kerülnek.

Alapinformációk a menedékhelyünkön működő részlegeinkről:

Részleg

Nyitvatartás

Férőhelyszám, kondíciók

Főbb információk

Krízis részleg 14.00 – 08.00 Jelenleg 95 nő elhelyezésére van lehetőség, a szobák maximum 20 ágyasak. Alacsonyküszöbű ellátás, csak minimális feltételek vannak, utcáról, egyéb intézményből előzetes eljárás nélkül igénybe vehető szolgáltatás.
Speciális részleg 8.00 – 08.00 Jelenleg 40 nő elhelyezésére van lehetőség 5 szobában, a szobák maximum 10 ágyasak.

A 24 órás benntartózkodást lehetővé tevő éjjeli menedékhelyre team döntés alapján lehet bekerülni, vagy ha vannak rendelkezésre álló szabad férőhelyek, vezetői engedéllyel. Ezen a részlegen helyezzük el a hajléktalan előélet nélküli, várandós, a nagyon fiatal vagy nagyon idős és az aktívan dolgozó ügyfeleket.

Várakozó szint

8.00 – 08.00 26 férőhely, 1 ágyas szobákban.

Jelenleg elkülönítő működik ezen a szinten, normál esetben pedig az alábbiak szerint: Az átmeneti szállásokra jelentkező, várólistán lévő ügyfeleinket helyezzük el addig, amíg a kiválasztott átmeneti szálláson meg nem üresedik a férőhelyük. Az egyágyas várakozó férőhelyeken az együttműködés kötelező része a FET várólista háromhetenkénti erősítése, a megállapított előtakarékosság teljesítése és a házirend betartása.

Az intézmény vezetője: Köves Ferenc

E-mail címe: koves.ferenc@bmszki.hu

Letölthető dokumentumok:

Házirend

Szakmai program

2015. évi szakmai beszámoló

2019. évi szakmai beszámoló

2020. évi szakmai beszámoló

2021. évi szakmai beszámoló

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 152.

Megközelíthető: Metróval a Dózsa György úti metrómegállótól 3 perc gyalog, vagy 75-ös, 79-es trolival

Tel: 06-1-238-9553, 06-1-238-9538, 06-1-238-9536

Fax: 06-1-238-9502