Otthon nélkül – fotópályázat hajléktalanságot megtapasztaló emberek számára

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból fotópályázatot hirdetünk Budapesten élő hajléktalan emberek számára.

A pályázatra mobiltelefonnal készült fényképeket várunk, 3 kategóriában:

  1. Szelfi – önfotó
  2. Mindennapjaim
  3. Álmaim, vágyaim

A beérkező képek közül profi fotósokból álló zsűri választja ki a legjobbakat, amelyek díjazásban részesülnek, az alábbiak szerint:

1. helyezett: 50 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

2. helyezett: 40 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

3. helyezett: 30 ezer forint (vásárlási utalvány formájában)

Célunk, hogy a beérkező pályaműveken keresztül jobban megismerjük a hajléktalan embereket, az ő perspektívájukból pedig a mindannyiunkat körülvevő világot. Vegyük észre, hogy milyen nehézségekkel kell nap mint nap szembenézniük, és közben fedezzük fel azt is, hogy mennyi minden közös bennünk. Ne feledjük el azt sem, hogy minden embernek vannak vágyai és álmai – függetlenül attól, hogy éppen milyen körülmények között élnek, és együtt munkálkodjunk azon, hogy mindenki valóra válthassa azokat.

Pályázatunkkal a hajléktalan embereket övező sztereotípiák lebontásához szeretnénk hozzájárulni és erősíteni a társadalmi összefogást annak érdekében, hogy nagyobb támogatást kapjon ez a marginalizált társadalmi csoport. S nem utolsó sorban ünnepelni az emberi kitartást, a reményt és a kreativitást!

A legjobban sikerült fotókat a BMSZKI honlapján és Facebook oldalán is szeretnénk közzé tenni.

A képek leadási határideje: 2023. november 20-án 24.00 óra

Eredményhirdetés: előre láthatóan december közepén

Részletes információ a Pályázati felhívásban.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás és Adatkezelési tájékoztató

Plakát