Családok Átmeneti Otthona

dscf0303.jpg

A zuglói panelház alsó négy szintjén kialakított intézményben 21 összkomfortos (másfél szobás, másfél szoba étkezős, egy szoba két félszobás), bútorozott, forgótárcsás mosógéppel, centrifugával,  igény szerint kisággyal felszerelt lakás, összesen 94 férőhely fogadja Budapest területéről a rászoruló családokat. A bekerülő családok önálló lakrészben vannak elhelyezve. A családok átmeneti otthonához a szomszédos épületben 6 lakrésznyi külső férőhely tartozik. Az intézményben maximum 12 hónapig lakhatnak a családok, az egy év 6 hónappal szükség esetén meghosszabbítható, a külső férőhelyeket pedig 3 évig vehetik igénybe. 

Családok Átmeneti Otthona

A családok átmeneti otthonában folyó szakmai munka mottója és a szakmai team küldetése: „Intenzív, személyre szabott támogatás a család minden tagjának”.

Az intézmény célkitűzései:

  • a lakhatásukat vesztett családok részére (ideértve a gyermekeiket egyedül nevelő egyszülős családokat, válsághelyzetben lévő bántalmazott szülőket és gyermekeiket) átmeneti elhelyezés és gondozás biztosítása
  • a gyermekek családban történő nevelését elősegítése
  • a családból történő kiemelés megelőzése azon családok esetében, akiknél az átmeneti elhelyezés és gondozás hiányában a gyermekeket el kellene választani családjuktól

Ellátást biztosítunk apának gyerekekkel, kétszülős családoknak, valamint anyának gyerekekkel. Fogadni tudjuk az újszülött gyerekeket és a várandós anyákat is férjükkel / élettársukkal.

A gyerekek egyéni fejlesztő foglalkozáson, gyerekcsoportokon, szabadidős programokon vehetnek részt. A családok pszichológus és jogász tanácsadását is igénybe vehetik.

Jelentkezés

A családok személyesen vagy e-mailen is kérhetik felvételüket az intézménybe:

Térítési díj: 14.400 Ft/hó/felnőtt

Óvadék: 14.400 Ft/felnőtt

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési adatlap a Családok Átmeneti Otthonába

Szakmai beszámoló

Házirend

2021. évi szakmai beszámoló

Az intézmény vezetője Balla Edit, forduljon hozzá bizalommal!

 

Cím: XIV. Rákosszeg park 4-6.

Telefonszám: +36-70-456-7075 vagy +36-1-522-2849

Megközelíthető: A 74-es trolival Csáktornya park felé – leszállás a Sárrét parknál.

 

Nagyobb térképre váltás